Este pur și simplu uimitor cât de puține date grele sunt publicate.

Este pur și simplu uimitor cât de puține date grele sunt publicate.

Retorica, precum cea pe care am văzut-o în articolele la care am făcut legătura mai sus, tind să ridice un steag roșu uriaș pentru mine, care mă avertizează că cineva dă o grămadă de ajutor de grad A BS. Cu toate acestea, nu știu sigur că acesta este cazul; s-ar putea să nu fie. Poate ACSH are dreptate. Pe țigări electronice, am fost și rămân agnostic. La urma urmei, nu este neplauzibil să speculăm că țigările electronice ar putea fi o strategie utilă pentru a-i ajuta pe fumători să renunțe ca doar un alt sistem de livrare a nicotinei și nici nu este de neplauzibil că ar putea fi un mijloc mai sigur de „fumat” decât țigările. Pe de altă parte, să recunoaștem. Țigările electronice sunt, fără îndoială, dispozitive de livrare a medicamentelor concepute pentru a administra nicotină sub formă de vapori, practic potencialex cluj identice ca concept cu inhalatoarele de nicotină deja folosite pentru renunțarea la fumat, dar mai mici și care arată foarte mult ca țigările, făcându-le mai convenabile și mai acceptabile din punct de vedere social pentru utilizați în afara casei. Cu toate acestea, din momentul în care scriem acest articol, inhalatoarele de nicotină sunt reglementate de FDA ca o combinație medicament/dispozitiv, în timp ce țigările electronice nu sunt. Ca urmare, consider țigările electronice ca fiind în aceeași categorie cu suplimentele. Nu sunt reglementate, iar susținătorii fac mențiuni specifice de sănătate pentru ei, în primul rând (1) că sunt mai sigure decât țigările și (2) că sunt instrumente eficiente de renunțare la fumat. Acest lucru duce la singura întrebare care contează pentru mine într-o problemă de sănătate ca aceasta: Ce arată știința? Răspunsul dezamăgitor: nu prea mult într-un fel sau altul.

Fapte și istorie despre țigările electronice

Efectele fumatului au ca rezultat o morbiditate și mortalitate enormă, prin diferitele tipuri de cancer cauzate de fumat, cel mai proeminent cancer pulmonar, precum și boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și boli cardiovasculare care au ca rezultat infarct miocardic, pierderea membrelor și accidente vasculare cerebrale. În consecință, reducerea efectelor nocive cauzate de tutun este o provocare majoră pentru sănătatea publică, iar renunțarea la fumat ar duce la o scădere enormă a deceselor premature și a dizabilității. Într-adevăr, dacă prevalența fumatului ar fi redusă la zero, prevalența cancerului pulmonar, a bolilor de inimă și a BPOC ar scădea. Diverse sisteme de eliberare a nicotinei, cum ar fi plasturii de nicotină și inhalatoarele de nicotină, s-au dovedit a fi ajutoare utile pentru renunțarea la fumat.

Țigările electronice sunt cea mai comună variantă a unei clase de dispozitive medicale cunoscute sub denumirea de sisteme electronice de livrare a nicotinei (ENDS), al căror scop este vaporizarea nicotinei, împreună cu alte substanțe utilizate pentru a afecta consistența și aroma vaporilor și să o livreze în plămâni. a utilizatorului. Într-adevăr, se depune destul de mult efort pentru a face vaporii să arate ca fum, așa cum se poate vedea în videoclipul de mai sus. Fiecare dispozitiv constă de obicei dintr-un tub din plastic sau alt material în care sunt găzduite o baterie reîncărcabilă, comenzi electronice și un sistem electronic de vaporizare. Cartușele care conțin amestecul lichid de vaporizat sunt atașate la tub, iar puful pe țigară electronică are ca rezultat producerea de vapori, care sunt inhalați. Frecvent, există o lumină la capătul tubului care se aprinde atunci când se ia o pufă pentru a simula capătul aprins al unei țigări. Din reclama lui Jenny McCarthy se observă că, în cazul țigărilor electronice blu™, această lumină este albastră, din motive care îmi scapă.

Deși Herbert Gilbert a inventat un dispozitiv similar cu ceea ce știm ca țigări electronice în 1963, acesta nu a fost niciodată comercializat, iar prima generație de țigări electronice așa cum le cunoaștem astăzi a fost dezvoltată de un farmacist chinez, Hon Lik, în 2003 și brevetată în curând. după aceea. Au fost introduse pentru prima dată pe piața chineză în 2004 și au ajuns pe piața internațională în 2006. Nu a durat mult până când o varietate de producători au început să le producă și să le promoveze ca o „alternativă sănătoasă” la fumat sau ca ajutor pentru fumat. încetare. Într-o perioadă relativ scurtă de timp, vânzarea țigărilor electronice a devenit o afacere mare; se estimează că vânzările de țigări electronice ar putea ajunge la 1,7 miliarde de dolari în acest an. Aceasta este încă o fracțiune din industria tutunului de 80 de miliarde de dolari pe an, dar este una în creștere rapidă. Mai mult, multe companii de țigări electronice sunt deținute de companii de tutun, lucru care îl aplaudă ACSH; de exemplu, blu™ este deținut de Lorillard.

Potrivit producătorilor de țigări electronice, vaporii inhalați din țigări electronice nu conțin gudron sau multe dintre substanțele chimice toxice găsite în fumul de țigară real. Amestecul chimic vaporizat este de obicei compus din nicotină, propilen glicol și alte substanțe chimice. Nu toate țigările electronice folosesc propilenglicol ca agent de vaporizare (de exemplu, țigările electronice blu™ folosesc în schimb glicerină vegetală), deși multe folosesc, împreună cu arome menite să facă vaporii mai plăcuti și mai atractivi, cum ar fi mentolul, vanilia, cireșe, boabe de cafea, ciocolată, măr și, da, diverse tipuri de tutun. Această proliferare a aromelor a condus la îngrijorarea că țigările electronice sunt atractive pentru copii și ar putea facilita obținerea lor de nicotină sau chiar să servească drept „poartă” către fumatul real.

Printr-o ciudatenie a unei hotărâri bazate pe Legea din 2009 pentru prevenirea fumatului în familie și controlul tutunului, atâta timp cât producătorii nu fac declarații de sănătate pentru ei, FDA nu poate reglementa țigările electronice ca combinații de medicamente/dispozitive, chiar dacă asta sunt în mod clar. Acesta este motivul pentru care nu vedeți reclame care promovează țigările electronice ca un ajutor pentru renunțarea la fumat, ci mai degrabă ca o „alternativă sănătoasă” la fumat. Iată ce s-a întâmplat. Între 2008 și 2010, FDA a stabilit în mod destul de rezonabil că țigările electronice sunt combinații de medicamente/dispozitive neaprobate. Ca răspuns, Sottera, Inc., un producător de țigări electronice, a contestat FDA în instanță, iar Curtea de Apel din SUA pentru Circuitul D. C. a hotărât în ​​cauza Sottera, Inc. v. Food & Drug Administration în 2010 că ar trebui trasată o linie jurisdicțională între „produse din tutun” și „droguri”, „dispozitive” și produse combinate. Instanța a mai statuat că țigările electronice și alte produse fabricate sau derivate din tutun pot fi reglementate ca „produse din tutun” în temeiul legii și nu sunt combinații de medicamente/dispozitive decât dacă sunt comercializate în scopuri terapeutice. Din motive care nu sunt clare pentru mine, FDA a refuzat să conteste decizia, dar își păstrează puterea în temeiul Legii privind controlul tutunului de a adăuga categorii la produsele din tutun pe care le reglementează după ce a parcurs pașii procedurali care includ un proces de comentarii publice. În consecință, FDA intenționează să propună proiecte de regulamente pentru țigările electronice în această toamnă și să le pună în discuție publicului. Până când FDA finalizează reglementările, totuși, țigările electronice nu sunt reglementate de FDA, deși unele state le-au interzis în locuri publice, la fel cum fumatul este interzis în locuri publice în multe state. Această ciudatenie a legii americane a fost proverbiala cămilă din cort care a deschis calea pentru afacerea în plină expansiune a țigărilor electronice.

Sunt țigările electronice mai sigure decât țigările?

Deoarece principala afirmație folosită pentru a vinde țigările electronice în acest moment este că acestea sunt mai sigure decât țigările care conțin tutun, aceasta este prima afirmație care trebuie examinată. Dacă te uiți la publicitatea pentru țigări electronice, este greu să nu simți un sentiment de déjà vu cu privire la anunțurile anterioare ale companiilor de tutun, complet cu apeluri la „libertate” (anunțul lui Jenny McCarthy folosește asta, printre alte trucuri publicitare comune, cum ar fi implică faptul că vei face mai mult sex dacă folosești acest produs), susținerea celebrităților (din nou McCarthy) și apelează la rafinament, libertate, egalitate și individualism. Toate acestea sunt cuplate, desigur, cu atragerea sănătății, cum ar fi acest anunț pentru South Beach Smoke:

Într-adevăr, publicitatea pentru țigări electronice a fost caracterizată drept „Vestul Sălbatic, Sălbatic”, ceva din Mad Men și „următoarea graniță mare” pentru agențiile de publicitate. Nu este greu de înțeles de ce.

După cum am spus mai devreme, nu este neplauzibil ca „vapatul” (cum este cunoscut în mod obișnuit inhalarea vaporilor de țigară electronică) să fie mai sigur decât țigările din tutun. La urma urmei, nu conțin gudronul și produsele de ardere pe care le are fumul de țigară, deși majoritatea conțin nicotină. Există cartușe de țigări electronice fără nicotină pentru cei care doresc experiența fumatului, dar nu și nicotina. Mie mi se pare că bem cafea decofeinizată, ceva ce nu am reușit să înțeleg niciodată, dar poate că sunt doar eu. Oricum ar fi, există într-adevăr un deficit de dovezi într-un fel sau altul cu privire la siguranța țigărilor electronice. Dovezile care există, din analiza mea, sunt de o calitate aproape complet uniformă. În mod deosebit lipsesc studiile pe termen lung despre utilizarea țigărilor electronice, evident pentru că acestea sunt pe piață doar de mai puțin de un deceniu și au crescut vertiginos în popularitate începând cu aproximativ cinci ani în urmă. De exemplu, Odum et al au subliniat că:

Majoritatea datelor privind siguranța și eficacitatea țigărilor electronice sunt derivate din sondajele utilizatorilor actuali sau anteriori de țigări electronice.14-18 Sondajele au raportat o reducere cu succes a fumatului și a efectelor secundare benigne, cum ar fi uscăciunea gurii, iritația gâtului, tusea uscată, vertij, dureri de cap și greață (Tabelele 1). Majoritatea participanților la sondaj erau bărbați și din Statele Unite, Europa și Canada. Respondenții au fost de obicei recrutați prin postarea de link-uri pe site-uri web de țigări electronice sau de renunțare la fumat și/sau prin trimiterea de e-mailuri cu link-uri pentru sondaje către consumatorii de țigări electronice[sic]. Un sondaj18 a recrutat subiecți prin distribuirea de chestionare la o întâlnire cu pasionații de țigări electronice. Multe dintre aceste sondaje14,15,17,18 au oferit doar analize descriptive pentru a înțelege modelele de utilizare și opiniile țigărilor electronice, împreună cu datele demografice de bază, cum ar fi încercările anterioare de renunțare. Un sondaj16 a constatat o cantitate mai mare de arsuri în gât la fumătorii actuali comparativ cu foștii fumători și la țigările electronice cu nicotină față de țigările electronice fără nicotină. Nu au fost găsite diferențe pentru efectul secundar al gurii/gâtului uscat.

Am citit PubMed pentru date despre siguranța țigărilor electronice și am fost îngrozit de calitatea scăzută a studiilor de acolo. De exemplu, iată două sondaje mai recente în comparație cu articolul de recenzie pe care l-am citat mai sus. Ei ne spun puțin sau nimic mai mult. Nici măcar sondajele care raportează evenimente adverse nu sunt deosebit de utile. Acest sondaj pe forum de internet, de exemplu, are o tendință de selecție încorporată. Chiar dacă ne spune că există o mare varietate de efecte raportate ale țigărilor electronice, inclusiv tuse, dureri de cap, panică, greață, tremor, oboseală, reflux, iritație a gâtului și a gurii, arsuri, dermatită și tensiune arterială crescută, este greu. pentru a spune care este adevărata prevalență a acestor simptome raportate. Nu este surprinzător, având în vedere natura necontrolată a acestor studii, ei au arătat că fumătorilor le-au plăcut, în general, țigările electronice, cred că îi ajută să scadă sau să renunțe la fumat și nu provoacă probleme semnificative. Este pur și simplu uimitor cât de puține date grele sunt publicate. În plus, majoritatea acestor studii au fost predispuse la prejudecăți de selecție, deoarece au avut tendința de a recruta subiecți de la vizitatorii site-urilor web ale producătorilor de țigări electronice și blogurile pasionaților de țigări electronice, iar părtinirea de reamintire a fost cu siguranță o îngrijorare, dat fiind că aceste studii nu au avut o verificare independentă a renunțării la fumat. . Cu alte cuvinte, aceste sondaje sunt aproape inutile.

În 2009, FDA a fost îngrijorată de conținutul țigărilor electronice și a întreprins o analiză a două mărci de top de cartușe pentru țigări electronice și a constatat că unul din cele 18 cartușe conținea 1% dietilen glicol, un ingredient din antigel care este toxic pentru oameni. De asemenea, au fost remarcate „anumite nitrozamine specifice tutunului care sunt cancerigene umane” în jumătate din probele testate. Alte constatări au inclus:

Impuritățile specifice tutunului suspectate a fi dăunătoare pentru oameni – anabazina, miosmină și β-nicotirină – au fost detectate în majoritatea probelor testate.Cartușele de țigări electronice care au fost etichetate ca fără nicotină aveau niveluri scăzute de nicotină prezente în toate cartușele testate, cu excepția unuia.Au fost testate trei cartușe de țigări electronice diferite cu aceeași etichetă și fiecare cartuș a emis o cantitate semnificativ diferită de nicotină cu fiecare pufătură. Nivelurile de nicotină per puf au variat între 26,8 și 43,2 mcg de nicotină/100 mL puf.Un cartuş bogat în nicotină a livrat utilizatorilor de două ori mai multă nicotină atunci când vaporii de la acea marcă de țigări electronice au fost inhalați decât a fost livrat de o probă de produs pentru inhalare de nicotină (utilizat ca control) aprobat de FDA pentru a fi utilizat ca ajutor pentru renunțarea la fumat.

Aceste constatări au fost contestate. De exemplu, s-a subliniat că nitrozaminele specifice tutunului găsite de FDA sunt prezente în vaporii de țigară electronică, sunt prezente în concentrații mult mai mici decât în ​​fumul de țigară și sunt comparabile cu ceea ce se găsește în plasturi cu nicotină. Având în vedere că singurele substanțe chimice găsite în țigările electronice care ridică probleme semnificative de sănătate sunt nitrozaminele specifice tutunului și dietilenglicolul (se crede a fi un contaminant din utilizarea polietilenglicolului de calitate nefarmaceutică), din punctul de vedere al vaporilor, e- țigările sunt probabil mai sigure decât țigările obișnuite. Un raport tehnic recent al lui Igor Burstyn de la Universitatea Drexel raportează că nivelurile de contaminanți la care sunt expuși utilizatorii de țigări electronice sunt „nesemnificative, cu mult sub nivelurile care ar prezenta orice risc pentru sănătate”. Cu toate acestea, deși este menționat în mai multe locuri drept „studiu”, chiar nu este. Este un articol de recenzie și nici măcar nu a fost un articol revizuit de colegi, pur și simplu un „raport tehnic” postat pe site-ul web Drexel și promovat printr-un comunicat de presă. De asemenea, a fost finanțat de Consumer Advocates for Smoke-free Alternatives (CASAA), un grup care promovează alternative „cu risc redus” la fumatul de țigări, inclusiv țigările electronice. Pentru a fi sincer, având în vedere sursa de finanțare a acestei revizuiri și lipsa ei de publicare într-un jurnal evaluat de colegi – un comentariu pe blog afirmă în mod hilar că studiul „a fost făcut public pentru evaluarea de către colegi. Așa cum a promis CASAA la strângerea de fonduri, cercetătorul nu va păstra rezultatele studiului un secret pentru public în timpul procesului de revizuire” – Sunt mai puțin impresionat, din motive evidente. Și de rușine, ACSH, pentru promovarea acestei piese de propagandă! Dacă credeți că sunt prea dur cu ACSH, atunci imaginați-vă care ar fi reacția ei dacă o companie de suplimente ar face acest tip de cascadorie, publicând un „raport tehnic” care nu este revizuit de colegi și promovându-l.

Alte studii au evaluat efectele utilizării țigărilor electronice asupra diferitelor obiective măsurabile, cum ar fi nivelurile de nicotină în plasmă, frecvența cardiacă și concentrațiile expirate de monoxid de carbon, dar toate acestea au fost studii pe termen scurt, care au folosit obiective surogat. Un alt studiu care compară țigările de tutun și țigările electronice a constatat că vaporii țigărilor electronice au produs modificări mai mici ale funcției pulmonare decât fumul de tutun, dar au dus la niveluri similare de nicotină în sânge, măsurate de metabolitul cotinină, în timp ce un alt studiu susține observația la cel puțin unele modificări fiziologice adverse datorate vaporilor de țigară electronică. Mai exact, s-a constatat că utilizarea unei țigări electronice timp de 5 minute provoacă o creștere a impedanței, a rezistenței la fluxul căilor respiratorii periferice și a stresului oxidativ în rândul fumătorilor sănătoși. Pe de altă parte, această creștere a fost mică și nu este clar care ar putea fi semnificația ei clinică.

Gọi
Nhắn Tin