Community Health Alliance прекратява покритието за 27 хиляди записани

Community Health Alliance прекратява покритието за 27 хиляди записани

Комисията на Камарата на представителите този месец, че тя очаква застрахователят да извърши плащанията.

60-годишната Лиз Шрейдер се оказа хваната между CHA и нейния доставчик през септември. Нейният лекар отказа да я приеме поради опасения относно плащанията на CHA, въпреки че застрахователят й каза, че полиците са в добро състояние до края на годината.

Щатският сенатор Ричард Бригс, R-Ноксвил, каза, че е чул от жена, която е имала планова операция, отменена от болница в района на Ноксвил, защото има опасения относно просрочени плащания от CHA.

ACA 101: Ръководство за получаване на помощ при записване

Community Health Alliance прекратява покритието за 27 хиляди записани

„Искаме да разберем колко голям е този проблем“, каза Кевин Уолтърс, говорител на TDCI. „Проучваме следващите си стъпки. В момента сме в етап на събиране на информация.

Бригс, лекар, е загрижен, че пациентите ще бъдат оставени да „държат чантата“ в спорове между CHA и доставчиците на медицински услуги.

„Ако изчакаха и отидоха с друга (застрахователна) компания след първата година, щяха да започнат отначало“, каза Бригс за пациентите, които може да са изпълнили приспадането си и да са изправени пред отменени операции.

CHA, една от около половината от 23-те кооперации, създадени от Закона за достъпни грижи, за да се провали, се сблъска с неуспехи от самото начало, включително скок на растеж от първата до втората година на борсата.

Застрахователят прогнозира, че ще запише 12 000 до 15 000 през първата си година на борсата и след това 20 000 през втората година. Неговите планове обаче бяха сред опциите с по-висока цена на борсата през първата година, но той записа само малка част от това, което предвиждаше: имаше 2287 членове, като 186 бяха на индивидуални планове в края на 2014 г. http:// www.maasalong-official.top/ .

След това, през втората година, преработи и промени плановете си, като се появи като една от най-евтините опции, и записа 35 761 до средата на януари. Внезапният му растеж разтревожи държавни служители и застрахователят беше замразен от отворено записване.

Кооперациите също се сблъскаха с предизвикателства по отношение на финансирането, които бяха увеличени от големия обем медицински искове, натрупани от членовете.

„Мисля, че ако пациентът е платил премията, той е играл по правилата, тогава не мисля, че пациентът трябва да бъде санкциониран“, каза Бригс.

МакПийк е загрижен, че пациентите прекарват време в опити да изпълнят съществуващите си планове, вместо да търсят нови планове за следващата година. Отвореното записване започна на 1 ноември и продължава до края на януари. Жителите на Тенеси със застраховка CHA ще трябва да намерят нов застраховател на борсата за 2016 г.

„Потребителите на CHA трябва да търсят застрахователно покритие за 2016 г., а не да се борят с доставчиците на здравни услуги за тяхното покритие“, каза МакПийк.

Свържете се с Холи Флетчър на 615-259-8287 и в Twitter @hollyfletcher.

Пациенти, нуждаещи се от помощ

Пациент ли сте с проблем с лекар или болница, които приемат вашия план Community Health Alliance?

Свържете се с Министерството на търговията и застраховането на Тенеси на 1-800-342-4029 или 615-741-2218.

Доставчици, нуждаещи се от помощ

Вие доставчик ли сте с проблем с Community Health Alliance?

Застрахователният комисар Джули Микс МакПийк каза да се свържете със застрахователя при възникване на спорове. Застрахователят е длъжен да изплати щетите до края на 2015 г.

Разкажете ни вашата история

Изпратете имейл на репортерката по здравеопазване Холи Флетчър с вашия опит в CHA на hfletcher@tennessean.com с тема „CHA“.

Здравната кооперация търси първокласно увеличение, тъй като търси баланс

Официално: Мястото на Health Co-op на борсата през 2016 г. е несигурно

И в Тенеси и страната пропастта между тези две групи само се е разширила през последните години, казаха експерти.

„Това, което ми казва и общата същност на нашите открития, е, че здравеопазването става все по-обикновена стока. Ако не мога да си позволя изискана пържола, тогава няма да си купя изискана пържола – но мога да мина и без това“, каза д-р Самуел Дикман, водещ автор на скорошно проучване. „Ние като общество искаме ли да се отнасяме към здравеопазването като към изискана пържола? Не знам. Не знам, но това е посоката, в която вървим.”

Доходът корелира с разходите за здравеопазване и е свързан с дълголетието, според две скорошни проучвания, които разглеждат дългосрочните разходи в различни групи доходи и данъци и смъртни случаи.

Сумата, изразходвана от хората с най-високи доходи – хора, които обикновено са сред най-здравите – се е увеличила от 2004 г. до 2012 г., период, когато разходите за грижи започват да се прехвърлят към потребителите в преструктурирани здравни планове.

Но разходите в групи с по-ниски доходи през същия период започнаха да намаляват – което доведе до разлика в парите, изразходвани за здравеопазване, според проучване, публикувано в списанието Health Affairs, което разглежда данни от 1963 до 2012 г.

След това разликата започна да се разширява, сигнализирайки на авторите, че се случва "преразпределение на грижите към по-богатите американци".

„Това, което можем да кажем със сигурност, не е защото богатите хора са по-болни – това е обратното на истината“, каза Дикман.

Дикман каза, че нарастващата разлика в разходите го е изненадала, въпреки че е знаел, че е имало значителни промени в застрахователната структура и споделянето на разходите.

Въпреки че проучването не включва данни съгласно Закона за достъпни грижи, все повече и повече застрахователни планове прехвърлят по-високи разходи към пациентите чрез по-високи франшизи и други механизми за споделяне на разходите. Но за хората, които не са видели реален ръст на заплатите, по-високите сметки се конкурират със сметките за храна, гориво, комунални услуги и интернет и наеми.

През 2014 г. средният доход в Тенеси е бил 44 621 долара – той е бил 53 482 долара на национално ниво – и средното семейство в САЩ е похарчило 4 290 долара за разходи за здравеопазване, включително застрахователни премии, според Бюрото за преброяване на населението на САЩ и Бюрото по трудова статистика.

Но последната цифра бързо нараства. Разходите за болнични грижи са нараснали със 197 процента между 1997 г. и 2015 г., докато разходите за извънболнични пациенти са се увеличили с 200 процента през същия период, според BLS.

Несъответствието в това кой може да си позволи здравни грижи се проявява по различни начини. Хората умират по-рано. Производителността на труда страда, когато хората не са добре. Болниците се натъкват на некомпенсирани сметки за грижи, когато хората се появят в спешното отделение с извънконтролни състояния и не могат да платят.

Сметките за здравеопазване представляват най-голямата сума на дълга на американците.

„Тъй като разходите за здравеопазване и цените се повишават година след година, хората (в групата с най-високи доходи, които отбелязаха растеж) успяха да се справят с това, но много американци не успяха“, каза Дикман.

Свързани

  • Медицинският дебют нанася финансови щети на жителите на Тенеси
  • Фитнес студиото иска всички да са добре, дори парите да са малко
  • Три начина, по които Тенеси може да подобри здравеопазването

Разликата в доходите е очевидна и при здравното осигуряване.

Хората с по-високи доходи са по-склонни да имат планове, спонсорирани от работодатели, които имат по-ниски приспадания и доплащания, казаха представители на индустрията. Те са в контраст с плановете с висока възможност за приспадане, при които хората плащат повече, преди застрахователното покритие да влезе в сила.

Теорията зад прехвърлянето на повече разходи към пациента е, че хората биха били по-усърдни в грижите, които получават. Хората намаляват – но го правят безразборно, така че не получават грижите, от които клиницистите смятат, че се нуждаят, каза Джон Грейвс, асистент в Училището по медицина Вандербилт.

Д-р Маниш Сети, ортопедичен травматолог, обикаля щата, провеждайки здравни панаири под неговата организация с нестопанска цел Healthy Tennessee, за да говори с хората за превенцията и как да бъдем по-здрави.

Той смята, че е време да оспори идеята за превантивна грижа и достъп, за да отрази това, което вижда на място. Ако хората не отиват или не могат да си позволят пътуване до първичен лекар, тогава системата трябва да създаде ново място за грижи.

„С течение на времето наистина се развих в мисленето си за това. Трябва да мислим за превенцията и достъпа по изцяло нов начин“, каза Сети. „Трябва да се включим в общността. Ето къде съм.“

Справянето с разликата в доходите и факторите зад нея означава промяна на начина, по който лидерите от здравеопазването, бизнеса и всички нива на управление мислят за здравеопазването, казаха експерти.

Политиките трябва да свържат социалните детерминанти – заплати, образование, достъп до здравословна храна и безопасни места – и човешките услуги със здравеопазването.

В момента реформата в здравеопазването и от двете страни на политическата пътека е по-фокусирана върху системата за предоставяне и работи в паралелна вселена от политиките, насочени към това, което влияе върху здравето и благосъстоянието на хората, каза експертът от индустрията Пол Кекли, редактор на Keckley Докладвай.

„Това ще бъде за това как общностите рационализират плащането на грижи. Държавата ще трябва да играе роля. Бизнес общността ще трябва да играе роля“, каза Кекли.

Свържете се с Holly Fletcher на 615-259-8287 или в Twitter @hollyfletcher.

  • Аптечната компания CFK призна за схема за измама, която се простира от Калифорния до Тенеси.
  • Схемата даваше на морските пехотинци ненужен крем за болка, който струваше на данъкоплатците $14K на туба.
  • Сега последните заподозрени са собственици на клиника в Тенеси в основата на конспирацията.

Фармацевтичен магнат призна в четвъртък, че е използвал ненужни рецепти, за да измами военните за 65 милиона долара в престъпен заговор, насочен към морските пехотинци и простиращ се от Калифорния до Тенеси.

Уейд Уолтърс, собственик на аптеки в Мисисипи и Юта, призна, че една от неговите компании, CFK Inc., е заговорила да подмами военната застраховка да плати за изключително скъпи кремове за болка и белези, които не са медицински необходими.

Чрез Уолтърс CFK се призна за виновен по едно обвинение за заговор за подаване на фалшиви искове във федерален съд в Сан Диего. Компанията беше осъдена да възстанови на TriCare около $622 000 и да плати глоба от $25 000.

Правителството не преследва повече пари, защото CFK вече не е в бизнеса и "нямаше възможност да плати значителна глоба", каза Кели Тортън, говорител на американската прокуратура.

Уолтърс не е изправен пред пробация или затвор. Той обаче остава обект на отделно, но подобно наказателно разследване в Мисисипи, където властите са замразили активите му и са извършили обиск в поне три от другите му аптеки. В този случай федералните служители казаха, че заподозрените са използвали подобни кремове, за да измамят правителството с повече от 400 милиона долара.

Адвокатите на CFK и Walters не върнаха искания за коментар.

Кремът за болка струва $14K на туба

Заговорът между различни държави — наскоро разкрит от обширно разследване в Тенеси — измами военните, като предписа ненужни кремове за болка и белези на морските пехотинци в лагера Пендълтън в Южна Калифорния. Морските пехотинци, които се съгласиха с предписанията, получаваха около 300 долара месечно под формата на незаконни рушвети, след което тяхната военна застрахователна програма, наречена Tricare, беше таксувана с около 14 000 долара на туба крем.

Имението в Тенеси и търговският център може да бъдат конфискувани

В допълнение към наказателното преследване на двойката Колинс в наказателния съд, федералните служители се опитват да конфискуват имущество, за което твърдят, че е закупено с незаконни печалби от крем конспирацията.

Тези свойства включват:

  • Имение от 4500 квадратни фута в имение от 60 акра с богато украсена желязна порта, украсена с голямо "С" в Бърчууд, Тенеси;
  • Търговският център Colony Square в Кливланд;
  • И четири парцела земеделска земя в Birchwood.

Адвокатите на Ашли и Джими Колинс не отговориха на искането за коментар.

Последният обвиняем по делото, бившият морски пехотинец Джошуа Морган, призна миналата година, че е набирал морски пехотинци в заговора и е раздавал рушвети. Според документи от федералния съд поне някои морски пехотинци са били подмамени да се присъединят към заговора, като им е казано, че се включват в изпитание за лекарства за кремове за болка и белези.

Брет Келман е здравен репортер за The Tennessean. Той може да бъде намерен на 615-259-8287 или на brett.kelman@tennessean.com. Следвайте го в Twitter на @brettkelman.

Броят на смъртните случаи от наркотици и смъртните случаи от сърдечно-съдови заболявания са сред причините Тенеси да отстъпи място в годишната здравна класация на United Health Foundation.

Броят на смъртните случаи от наркотици в национален мащаб се е увеличил със 7 процента през последните пет години, но тези в Тенеси са скочили с 27 процента за същото време, каза д-р.

Contents

Gọi
Nhắn Tin