и след това изведнъж се променя промените в мисленето.

и след това изведнъж се променя промените в мисленето.

Фокусирайте се вместо това върху подобряването на средната стойност на хранителната си оценка, като направите типичния си ден малко по -здрав. За някои предложения за малки промени, които правят голяма промяна, вижте моя епизод за това как да отслабнете без диета или тази на най -добрите новогодишни резолюции.

Имам две чисто нови книги, дебютират този месец! И двамата са насочени към митовете за хранене и погрешни схващания, които толкова често пътуват с хората:

Как да спечелите при загуба: 10 диетични митове, които ви предпазват от успех

хранителни зомбита: 10 митове за хранене Които отказват да умрат (и как да ги предпазите от саботиране на вашата диета

и двете са достъпни във формати на електронна книга и аудиокнига само за $ 2,99 всеки!

за автора

Monica Reinagel , MS, LD/N, CNS

Monica Reinagel е сертифициран от борда лицензиран диетолог, автор и създател на един от най-класираните подкасти за здраве и фитнес на iTunes. . Oz, NPR и във водещите национални вестници, списания и уебсайтове. Имате ли въпрос за хранене? Обадете се на линията за слушатели на хранителни диви на 443-961-6206. Въпросът ви може да бъде представен в шоуто.

Автор, Кристи Ашвандън се присъединява към Get-Fit Guy, за да обсъди дали някои от най-популярните методи за възстановяване и устройствата всъщност ви помагат да отскочите от твърд тренировка или просто добавете стрес към деня си и банковата си сметка.

от Brock Armstrong Get-Fit Guy 5 ноември 2019 г. 21-минутен readepisode #461 Играйте пауза Слушайте науката за възстановяване след тренировка, в момента изпитваме проблеми с възпроизвеждането на Safari. Ако искате да слушате аудиото, моля, използвайте Google Chrome или Firefox.

Нека направим лекомислена екскурзоводска обиколка на Wacky World или Cryoterapy, Float Tanks, не толкова горещи сауни и дори пространствена епоха пижама. Ще разговаряме и за възстановяването и какво означава за вашата фитнес рутина.

Кристи Ашванден е награден журналист, който е водещ писател на науката във FiveThirtyeight и Washington Post. Нейното писане също се е появило в Outside, Discover, Smithsonian и O. Christie също е съ-домакин на нововъзникващата форма, подкаст за творческия процес.

В света на фитнеса и спорта Кристи беше държавен шампион в гимназията в бягането на 1600 метра, национален шампион по колоездене и елитен скиор с отбор Росиньол. Сега тя живее и от време на време се състезава в Западен Колорадо. Наскоро имах възможност да я интервюирам за нейната книга „Добре е да отида, какво може да се научи на всички спортисти във всички нас от странната наука за възстановяване.

В добро да отида, Кристи разглежда някои от любимите ми трикове, методи и устройства за възстановяване с това, което бих описал като въздух на скептицизъм, но и истинска наука.

Назад в Денят, възстановяването беше сравнително просто. Просто щяхме да си вземем почивен ден, за да си починем и да оставим телата ни да се приготвят да се представят отново. Но напоследък възстановяването се превърна в скъп източник на стрес. Както Кристи казва в книгата, ние „успяхме да направим всеки аспект от нея… значително по-сложен, скъп и отнемащ време.“

Моето интервю с Кристи е преписано по-долу. Но, както винаги, ви насърчавам да слушате аудиото на подкаста, за да получите пълното намерение и хумор. Просто щракнете върху плейъра по -горе или слушайте на Apple, Spotify или вашето любимо приложение за подкаст.

Интервю с спортист и автор Кристи Ашванден

Брок: Всичко добре. Ето ни. Имам Кристи Ашвандън на линия с мен точно тук, но преди да влезем във всички атмосферни зърна за възстановяването и какво трябва и не трябва да правим, Кристи, можеш ли да дадеш на всички само малко от вашия произход и къде Ти дойде от?

Кристи: Разбира се, няма проблем. Започнах като бегач. Всъщност съм бил бегач през целия живот. Това е единственото нещо, което е нещо като непрекъснатата нишка през цялата ми атлетическа кариера. Започнах да се кандидатирам в гимназията, продължих да стана бегач в Университета на Колорадо, но по време на колегиалната си кариера всъщност се контузих и започнах да колоездене и затова се присъединих към колегиалния екип за колоездене. Започна да прави това. Научих се и да кръстосвам ски, което е нещо, което никога досега не бях правил. Бях пораснал алпийски ски, но така или иначе, след колежа се състезавах доста сериозно и след това продължих да се присъединявам към екипа на Rossignol Ski, така че се качих на професионален екип, пътуващ из цяла Северна Америка, както и в Европа състезания за това.

Brock: Леле. Така че определено спортист през целия живот от един или друг вид, което не е изненада, като прочетете по -голямата част от вашата книга, добре да отидете: Какво спортистът във всички нас може да се научи от странната наука за възстановяване, трябва да призная, аз не съм го завършил съвсем. Това е страхотно четене и наистина е, наистина интересни неща, но е доста плътно.

Christie: Интересно. Не съм чувал това преди. Това е интересно да се чуе.

Брок: Ами аз съм човекът, който също следва всяка една бележка под линия. Имайте много бележки под линия. Правя много снабдявания и всичко това, така че ми харесва да знам, че следвате тези, защото влагам там с надеждата, че хората ще се вгледат във всички тези неща.

Брок: Това Казано е, че не съм съвсем довършил книгата, защото там има много неща. Има много информация, така че ще се опитаме да я поддържаме малко по -високо ниво и да не се затънем в плевелите … защото със сигурност бихме могли. Искам да кажа, че само черешката само може да направим три епизода! Но предполагам, преди да влезем в неща, защо решихте да напишете цяла книга и наистина силно проучени и изглежда, че вероятно сте прекарали години в разговори с хората, получаващи историите и нещата за тази книга, но защо възстановяването? Защо това беше такава страст към теб?

Имах история на прекомерно обучение, много наранявания и болести. Възстановяването беше наистина едно нещо, което никога не съм се оправил.

Кристи: Изглежда някак странно на повърхността нали? Цяла книга за възстановяването. Но този въпрос има няколко отговора. Мисля, че първият отговор е просто да се върна при мен и моя произход. Когато погледна назад към моята атлетическа кариера, възстановяването наистина е единственото нещо, което не успях наистина да овладея. И когато погледна назад към всички неща, които се случиха през цялата ми кариера, имах история на прекомерно обучение, много наранявания и болести. И сега осъзнавам и в крайна сметка научих това и разбрах това за себе си в последните етапи от моята кариера, че възстановяването наистина беше едно нещо, което никога не съм се оправил. И това беше нещо, което не обърнах толкова внимание, колкото вероятно заслужаваше. И аз попаднах в този много често срещан модел на мислене, че повече е по -добър и просто трябва да работя по -усилено и че изплащанията винаги ще бъдат по -добри, когато всъщност знам, че сега и научих по време на кариерата си, че много често почива най -доброто нещо, което можете да направите за вашето изпълнение.

Така Забелязано е, че той се е превърнал в този продукт и този предмет на много интензивен маркетинг и като научен журналист чрез призвание, това е видът, който гледам през цялото време. И така наистина се интересувах от маркетинга на възстановяването и генезиса на всички тези продукти и услуги, които се предполагат да подобрят възстановяването и да помогна на спортистите да овладеят възстановяването. Имам чувството, че ако бях спортист по времето, когато тези неща бяха навън, може би съм се интересувал да опитам някои от тях. Така че направих това като журналист и наистина се приближих до възстановяването и се приближих до темата като журналист, за да кажа наистина: Какво всъщност знаем тук? Какво казва науката и наистина ли нещо от тези неща?

Какво казва науката? И наистина ли нещо от тези неща?

Брок: И това е най -големият въпрос точно там. Наистина ли нещо от тези неща работи? Мисля, че в книгата казахте, че в този момент е като индустрия от 5 милиарда долара. Индустрията за възстановяване или нещо подобно.

Кристи: Да, наистина е трудно да се сложи номер, защото има толкова много различни видове продукти, които попадат под това, и има толкова много различни видове маркетинг . Никой всъщност не го проследява. Има всички тези икономически групи и неща, които проследяват тези неща, но това не е категория сама по себе си. Така че имате неща за хидратация, имате всички видове инструменти за физическа терапия, имате хранителни продукти. И тогава всякакви неща като крио сауни и инфрачервени сауни и пневматични ботуши за компресия и много устройства и продукти като това.

Brock: Да, това наистина върви навсякъде. И една от често срещаните теми, които се появяват в този подкаст, и в повечето спортисти животът или живота на фитнес хората, има ли някакви два проблема, както го виждам, когато хората се интересуват да станат спортист или да се прибират дори, е дори, е Че някои хора не знаят откъде да започнат и други хора не знаят къде да спрат. И мисля, че това, за което ще говорим днес, е повече за второто групиране на това.

Прекомерното обучение е толкова често срещан проблем, особено сред спортистите за издръжливост, макар и сред силните спортисти.

Кристи: Да. Като че ли ми харесва как сте поставили това много и имам цяла глава в книгата за прекомерното обучение и това е толкова често срещан проблем, особено сред спортистите за издръжливост, макар и сред спортистите на силата. И това е просто нещо … Мисля, че това е често срещан вид мислене, в което хората попадат, което е повече, е по -добре и реакцията им на лошото представяне е повече обучение. Едно от най-важните неща, които спортистите трябва да осъзнаят и да научат, е това, което е чувството на тялото им да бъде прекалено уморено. Какво е чувството да бъдеш недостатъчно възстановен и кога знаеш, че е време да се отдръпнеш, вместо да натискаш по-силно?

Брок: последният й блог Е, и това води наистина добре в следващото нещо, което исках Да ви попитам за кого е това, което наистина трябва да се тревожи за този тип неща? Това ли е просто професионалният спортист? Това ли е просто елитният спортист или Воинът през уикенда? Или наистина някой, който принуждава тялото си или пита нещо от тялото си, което е малко по -необичайно?

Кристи: Има склонност да мислят, че възстановяването е само нещо, което има значение за елитите или за хората, които тренират чудесна сделка. Но се оказва, че може да бъде много важно и за вид на видовете воини през уикенда. Нека обясня малко какво имам предвид под това. Има тенденция, която се сещам за високоефективно-мисля за хора, които са в някаква работа с висока производителност, неща, които са много стресиращи или отнемащи време или взискателни. Да спортува и да прави фитнес като нещо като странично нещо или каквото и да е. Но те също са склонни да го преследват на високо ниво и искат да направят всичко, което могат и това нещо.

Но това, което в крайна сметка се случва, е хората да не разбират това, за телата си , стресът е стрес. И така, ако сте в ситуация, в която сте в наистина стресираща работа, наистина стресиращо време на работа, може би имате дори лични проблеми у дома, имате още нещо. Всичко, което е нещо като ви стресира, както бихме казали по някакъв начин. Това е стрес и напрежение върху тялото ви и това ограничава способността на тялото ви да се поправи и да прави всички тези неща, които трябва да изпълнява.

Наистина трябва да попитате, какви щамове и какви вид стрес е моето тяло под?

и така, ако сте постоянно под стрес, може да не си почивате, въпреки че се чувствате така, добре, че не съм тренирал вчера, или едва тренирах и следователно Почивам си. Не, наистина трябва да попитате какви щамове и какъв стрес е тялото ми? И честно казано, обучението е само един от тези видове стресове. И затова е наистина важно да се балансират тези натоварвания на живота с стреса на тренировките. И в много случаи, особено за спортисти за отдих или за хора, които спортуват за здраве и за благосъстояние, упражненията всъщност могат да бъдат много мощна форма на облекчаване на стреса и това е чудесно. Но това, което може да се случи, е, ще тренира за някакво конкретно събитие.

и изведнъж се променя промените в мисленето. И вместо това нещо да е удоволствие от свободното време, което правите за удоволствие, това става нещо като друга работа или друго нещо, което се чувства като задължение. И това наистина може да промени начина, по който го преживявате. И така, въпреки че може да не увеличите количеството тренировки с голямо количество, стресът и напрежението, които поемат тялото ви, могат да бъдат увеличени. И затова е наистина важно просто да обърнете внимание на това как това тренировки, това упражнение се чувства към вас, независимо дали вие давате на себе си и престой на тялото си, за да се отпуснете между пристъпи на упражнения между каквито и да е други стресори в живота ви. И така бих искал да мисля за възстановяването, че не просто е нещо напълно специфично за спорта, но наистина по по -цялостен начин, който отчита всичко, което се случва в живота. Помислете за възстановяване от стреса на работата, възстановяването от пътуването, всички тези други неща, които са нещо, което поставя искания към нашето тяло. Тези неща изискват време, за да дадете на тялото си само време, за да си починете и да се отпуснете. И наистина е, че в края на деня възстановяването наистина е за почивка и релаксация. Така че трябва да бъдете наистина внимателни да влезете в ситуации, в които сте превърнали възстановяването в свой собствен източник на стрес и това друго задължение, което да се чувствате като трябва да направите и че отнема толкова време и усилия и енергия, колкото вашето обучение , възстановяването трябва да се чувства релаксиращо.

Брок: Сега, това всъщност води много добре в следващото нещо, за което исках да говоря с вас, е с някои от тези малки устройства за възстановяване на кукиер, които са там, и Мисля, че съм съгласен напълно. Ако харчите цял куп пари за цял куп време, стигайки до тези спа, предполагам, че бихте ги нарекли. Спато за възстановяване, които се появяват навсякъде в наши дни, наистина могат да бъдат допълнителен стрес отгоре на нещата. Така че знам, че сте използвали редица неща, които също съм използвал, и някак си исках да се възползвате от нещата. Може би можем да сравним бележките за няколко от тях? Да започнем с криотерапията. Можете ли да опишете какво е това? Само първо?

Кройтерапията по принцип се чувствате като да стоите гола в виелица.

Кристи: Да. По принцип стоите на метален барабан. Вие сте там голи и те включват този течен азот и след това го пускат. И така е изключително студено. По принцип се чувства като да стои гол в виелица. Не знам дали това ви се струваше, но това ми се струваше. Но вие сте там само за много кратък период от време. По -малко от три минути. Обикновено две до две минути и половина изглежда доста стандартни и да, става наистина студено.

Contents

Gọi
Nhắn Tin