Ce este un nebulizator albuterol?

Ce este un nebulizator albuterol?

Un nebulizator de albuterol ameliorează strângerea mușchilor în căile respiratorii pentru a ajuta o persoană să respire mai ușor. Nebulizatorul transformă medicina lichidă într -o ceață, ajutându -l să ajungă mai repede la plămâni.

În general, nebulizatorii sunt o modalitate bună pentru ca oamenii masca. Cu toate acestea, albuterolul nu este potrivit pentru toată lumea.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre cum funcționează nebulizatorii albuterol, condițiile cu care pot ajuta și cum să le utilizeze.

Cum face un albuterol Muncă de nebulizator?

Albuterolul este un tip de medicament bronhodilatator. Funcționează prin dilatarea căilor respiratorii, făcând mai ușor respirația pentru persoanele care experimentează bronhospasmul sau strângerea căilor respiratorii. Sulfatul de albuterol (AccuneB) este o formă lichidă a acestui medicament.

Un nebulizator https://produsrecenzie.top/ este o mașină care transformă medicamentul lichid într -o ceață fină. O persoană respiră această ceață printr -o bucată de gură sau o mască de față. Aceste dispozitive pot facilita administrarea medicamentelor unui copil.

Cu toate acestea, unii copii mai mici pot găsi o mască în suferință, determinându -i să plângă. Acest lucru va face ca nebulizatorul să fie mai puțin eficient.

Nebulizatorii au diferite forme și dimensiuni, cu unele mai mari decât altele. Unele sunt alimentate cu baterii, iar altele vin cu un cablu de alimentare. Oamenii pot observa că unii nebulizatori sunt mai zgomotoși decât alții.

cum să folosească un nebulizator albuterol

înainte ca cineva să folosească albuterol cu ​​un nebulizator pentru prima dată, un medic le va arăta cum să pună Nebulizatorul împreună și cum se adaugă medicamentele. Nebulizatorii pot varia în design, așa că, chiar dacă cineva a mai folosit unul înainte, este important să urmeze instrucțiunile.

o persoană poate urma acești pași atunci când folosește albuterol cu ​​un nebulizator:

  1. Spălați mâinile.
  2. Urmați instrucțiunile de asamblare pentru a pune laolaltă nebulizatorul și atașați masca, tubul și piesa bucală.
  3. Deschideți o folie de sulfat de albuterol și verificați culoarea . Ar trebui să fie clar și incolor. Dacă este înnorat, nu -l folosiți.
  4. Adăugați sulfatul de albuterol la Cupa Medicinei.
  5. Porniți nebulizatorul.
  6. Stai într -o poziție confortabilă Acest lucru face ca respirația să fie mai ușoară.
  7. Țineți gura pe nas și gură cu o mână. Cu cealaltă mână, țineți Cupa Medicinei în poziție verticală pentru a ajuta medicamentele să treacă prin nebulizator.
  8. Respirați profund lent și continuați să respirați prin mască până când toate medicamentele a dispărut. Tratamentul poate dura între 10-15 minute.
  9. Opriți nebulizatorul și deconectați piesele conform instrucțiunilor.
  10. Urmați instrucțiunile de curățare pentru nebulizator și masca de față, apoi scoateți -le departe .

Odată ce o persoană folosește un nebulizator de câteva ori, este posibil să nu fie nevoie să se bazeze pe instrucțiuni la fel de mult. O persoană ar trebui să fie sigură că are grijă de nebulizator și să se asigure că este curată pentru a -l menține funcționând eficient și pentru a opri creșterea bacteriilor dăunătoare.

Beneficiile utilizării unui nebulizant albuterol

un Nebulizatorul de albuterol relaxează căile respiratorii la persoanele care au astm sau boală pulmonară obstructivă cronică (BPOC). Este eficient la tratarea simptomelor, cum ar fi:

  • Dificultate de respirație
  • Scurtarea respirației
  • Tusea
  • Stratarea pieptului

Este important să rețineți că, în timp ce albuterolul poate oferi ameliorarea simptomelor, nu vindecă nicio afecțiune de sănătate.

Cine poate folosi un nebulizant albuterol?

Adulții și copiii care au vârsta mai mare de 2 ani pot folosi un nebulizator albuterol. Un medic va determina cât de mult are nevoie albuterolul și cât de des ar trebui să folosească medicamentele.

Dacă o persoană este însărcinată sau alăptare, ar trebui să -și facă medicul conștient de acest lucru înainte de a lua albuterol. Dacă cineva învață că este însărcinată în timp ce folosește un nebulizator albuterol, ar trebui să -și spună și medicului lor cât mai curând posibil.

Oamenii pot folosi în continuare albuterol în timp ce sunt însărcinate, dar, întrucât nu există studii de înaltă calitate asupra siguranței sale în timpul sarcinii, oamenii vor trebui să discute despre riscurile și beneficiile cu un medic.

Cine nu ar trebui să folosească un nebulizator albuterol?

Albuterol poate să nu fie potrivit pentru unii oameni. Înainte de a utiliza albuterol cu ​​un nebulizator, o persoană ar trebui să -și facă medicul conștient de orice condiții de sănătate care stau la baza pentru a se asigura că acest medicament nu interacționează cu ei.

Este deosebit de important să notificăm un medic despre:

  • boli de inimă
  • hipertensiune arterială
  • convulsii

Dacă o persoană ar putea avea una dintre aceste afecțiuni, ar trebui să întrebe Un medic care să efectueze teste de diagnostic pentru a le exclude.

Albuterol interacționează cu alte medicamente?

nebulizatorii albuterol pot interacționa cu alte medicamente. O persoană ar trebui să-și spună medicului dacă ia alte medicamente înainte de a începe albuterolul, inclusiv:

  • Bronhodilatatoare cu acțiune scurtă, cum ar fi cele din inhalatoarele de salvare
  • diuretics
  • Epinefrin
  • Digoxin
  • Antidepresive, cum ar fi inhibitori de monoamină oxidază și triciclici

Este important ca o persoană să -i spună medicului său medicului său Dacă au încetat recent să ia maois sau triciclici în ultimele 2 săptămâni.

folosind albuterol în același timp în care aceste medicamente pot provoca interacțiuni grave medicamentoase.

Oamenii nu ar trebui să folosească nebulizatorul pe care un medic l -a prescris pentru a inhala orice alt tip de medicament.

Dacă o persoană ia suplimente, cum ar fi vitamine sau remedii pe bază de plante, ar trebui să discute și ei Acestea cu medicul lor înainte de a încerca albuterol.

Nebulizatorii albuterol pot provoca efecte secundare?

În unele cazuri, albuterolul poate provoca efecte secundare. Cele mai frecvente reacții adverse sunt: ​​

  • O bătăi de inimă neregulate sau rapide
  • Nervozitate
  • Shakiness
  • Durere toracică

Dacă aceste efecte secundare apar și nu se îmbunătățesc, sau devin perturbatoare, discutați cu un medic cât mai curând despre modalitățile de a le gestiona sau de a le evita.

Ocazional, Albuterol Poate provoca dificultăți de respirație să se agraveze. Dacă se întâmplă acest lucru, sunați la 911 sau vizitați imediat o cameră de urgență.

O persoană ar trebui să obțină ajutor de urgență dacă experimentează următoarele simptome ale unei reacții alergice grave după utilizarea Albuterol:

  • Dificultate înghițirea
  • Strângerea pieptului
  • Umflarea în gât, față, buze, mâini, picioare sau picioare
  • Dificultate de respirație
  • șoc, care implică o scădere a tensiunii arteriale și pierderea conștiinței

Poate un nebulizator albuterol să trateze crupa?

O persoană nu ar trebui să folosească un nebulizator albuterol pentru a trata un Copil care are crup. Albuterolul nu este eficient la reducerea umflăturii cutiei vocale. Tratamentele pe care le poate oferi un medic pentru crup poate include:

  • Corticosteroizi
  • Epinefrină nebulizată
  • Antibiotice, dacă celelalte tratamente nu funcționează și ar putea exista O infecție bacteriană

Aflați mai multe despre remedii la domiciliu pentru a ajuta cu crupa.

Poate o persoană să devină dependentă de un nebulizant albuterol?

o persoană Nu se poate dezvolta o dependență de albuterol. Cu toate acestea, oamenii se pot simți dependenți de albuterol dacă simptomele lor sunt severe. Dacă acesta este cazul, oamenii ar trebui să vorbească cu un medic despre cum să -și controleze mai bine simptomele. Unii oameni au nevoie de mai mult de un tip de medicamente pentru a controla astmul.

Inhalarea prea mare a Albuterolului poate provoca:

  • Gura uscată
  • Cefale de cap
  • Nervozitate
  • Dizziness
  • Bătău de inimă rapidă
  • Durere toracică
  • Seizuri

Dacă cineva a luat prea mult albuterol sau experimentează aceste simptome după ce l -a folosit, ar trebui să sune la 911 sau să meargă direct la camera de urgență.

Când să vorbească cu un medic

oamenii ar trebui să vorbească cu un medic dacă au probleme sau întrebări cu privire la utilizarea unui nebulizator albuterol. De asemenea, oamenii ar trebui să contacteze un medic cât mai curând posibil, dacă:

  • Trebuie să folosească albuterol mai mult sau mai puțin de des decât un medic prescris
  • Simptomele lor se înrăutățesc, în ciuda consumului de albuterol
  • De asemenea, trebuie să obțină un inhalator de salvare, deoarece oamenii de știință nu au studiat albuterolul ca tratament pentru atacuri de astm acut

Apelați la 911 sau numărul celui mai apropiat departament de urgență de urgență Dacă:

  • Cineva inhalează albuterol care nu este clar și incolor
  • Respirația unei persoane se agravează în timp ce folosește Albuterol
  • Se luptă să obțină suficient aer
  • Folosesc prea mult Albuterol
  • Au efecte secundare severe sau noi simptome după utilizarea Albuterol

Rezumat

Sulfat de albuterol este un bronhodilatator care extinde căile respiratorii, permițând unei persoane să respire. Nebulizatorii de albuterol permit oamenilor să inhaleze medicamentele ca o ceață. Medicamentul poate ajuta la gestionarea simptomelor afecțiunilor precum astmul și BPOC.

Albuterolul nu este un medicament dependență, dar oamenii se pot simți dependenți de nebulizatorul lor dacă simptomele lor nu sunt bine controlate. Vorbiți întotdeauna cu un medic înainte de a ajusta doza de albuterol.

  • Farmacie/farmacist

Știri medicale de astăzi au orientări stricte de aprovizionare și se bazează doar din studii revizuite de la egal la egal, academic instituții de cercetare și reviste medicale și asociații. Evităm să folosim referințe terțiare. Legăm surse primare – inclusiv studii, referințe științifice și statistici – în cadrul fiecărui articol și le enumerăm, de asemenea, în secțiunea Resurse din partea de jos a articolelor noastre. Puteți afla mai multe despre cum ne asigurăm că conținutul nostru este exact și actual citind politica noastră editorială

Gọi
Nhắn Tin