Диастолна срещу систолна хипертония: целевият подход на WellTone

Диастолна срещу систолна хипертония: целевият подход на WellTone

Милиони хора по света са засегнати от хипертония, често известна като високо кръвно налягане, тих, но сериозен здравословен проблем. Възможно е дори да не сте наясно с това, докато не получите сериозни странични ефекти като инфаркти или инсулти. Въпреки това, много хора не знаят, че няма универсално лечение за хипертония. Има два вида й: диастолна и систолна хипертония. Всеки вид има различен ефект върху тялото и изисква специфична грижа. За щастие започват да се появяват персонализирани решения като WellTone за справяне с тези вариации в кръвното налягане. Какъв обаче е истинският механизъм на действие при различните форми на хипертония? А сега да започваме!

Познаване на диастолната и систолната хипертония

Обикновено Вашият лекар ще Ви даде две показания, докато измерва кръвното Ви налягане. Например, стойност от 120/80 mm Hg се счита за нормална. Систолното кръвно налягане се обозначава с числото в горната част, докато диастоличното кръвно налягане се обозначава с числото в долната част. Ето малко обяснение:

Систолично кръвно налягане

Налягането във вашите артерии, когато сърцето ви бие и изпомпва кръв, е известно като вашето систолично кръвно налягане. Това е натоварването, което сърцето ви трябва да изпълни, за да може кръвоносната ви система активно да изпомпва кръв. Систолното кръвно налягане трябва да бъде под 120 mm Hg. Въпреки това, можете да бъдете диагностицирани със систолна хипертония, ако систоличното ви отчитане непрекъснато надвишава 130 mm Hg. Тъй като артериите се втвърдяват с възрастта и затрудняват свободното протичане на кръвта, по-възрастните хора са по-склонни да имат този вид.

Диастолично кръвно налягане

Обратно, диастоличното кръвно налягане измерва налягането във вашите артерии по време на периода между ударите на сърцето. Дори сърцето ви да е в спокойно състояние, това измерване е много важно. Диастоличното измерване трябва да бъде по-малко от 80 mm Hg. Отчитане, което непрекъснато е по-високо от 90 mm Hg, е известно като диастолна хипертония. Въпреки че е по-рядко при по-възрастните хора, все още може да бъде проблем за по-младите хора. С течение на времето повишеното диастолно налягане поставя допълнително напрежение върху сърцето и артериите, което потенциално води до проблеми.

Ефектите върху здравето от систолната и диастолната хипертония са различни

Въпреки че е лесно да се мисли, че високото кръвно налягане е високо кръвно налягане, тялото реагира различно на систолната и диастолната хипертония. Например, систолната хипертония повишава риска от сърдечни заболявания, инсулт и когнитивно увреждане, особено ако не се лекува. Освен това може да причини аневризми, като натоварва артериите, особено при възрастни хора.
Обратно, диастолната хипертония натоварва главно сърдечния мускул. Проблеми като левокамерна хипертрофия, при която сърдечният мускул се подува в резултат на по-голямо напрежение, може да са резултат от това заболяване. Това в крайна сметка може да затрудни правилното изпомпване на кръвта на сърцето ви, което може да доведе до аритмии или сърдечна недостатъчност. В светлината на тези вариации е наложително да изберете курс на терапия, който е специално насочен към типа хипертония, която изпитвате. Ето къде WellTone става полезен.

Welltone: Универсално лечение на хипертония

Представяме WellTone, лекарство, създадено специално за справяне с фините разлики между систолична и диастолна хипертония. За разлика от генеричните лекарства, които често имат за цел само да намалят кръвното налягане, WellTone предоставя по-сложен, многостранен подход за контролиране на хипертонията и в двете форми. Нека разгледаме функционирането на WellTone и причините, които го правят уникален сред специализираните лечения за хипертония.
Какво означава WellTone?
Натурален продукт, наречен Welltone, е предназначен да подобри здравето на сърдечно-съдовата система и да поддържа нивата на кръвното налягане в нормални граници. Той има комбинация от компоненти, които са добре известни със способността си да подобряват кръвообращението, да отпускат кръвоносните съдове и да насърчават здравето на сърцето. Естествените екстракти, включени в WellTone, включват Омега-3 мастни киселини, коензим Q10 и плодове от глог, всички от които поддържат здравословно управление на кръвното налягане. WellTone се опитва да регулира както систолното, така и диастолното налягане, без да предизвиква рязко понижение на кръвното налягане, което понякога може да бъде проблем с лекарствата, отпускани с рецепта. Вместо това, той прави това, като се концентрира върху широк спектър от сърдечно-съдови системи.

Как систолната хипертония се подпомага от WellTone

Лечението на систолична хипертония, която често се причинява от артериална скованост, трябва да увеличи гъвкавостта на кръвоносните съдове и да намали натоварването на сърцето. Тъй като WellTone съдържа вещества като екстракт от плодове на глог, който е добре известен със способността си да разширява кръвоносните съдове и да подобрява коронарния кръвен поток, той се представя много добре в това отношение. Това намалява тежестта върху сърцето в допълнение към понижаването на систолното налягане.
Коензим Q10 е друг основен компонент на WellTone за систолна хипертония. CoQ10 е от съществено значение за синтеза на клетъчна енергия, особено в клетките на сърдечния мускул. WellTone повишава енергийната ефективност на тези клетки, позволявайки на сърцето да помпа по-силно, като същевременно използва по-малко енергия. В резултат на това систолното налягане се понижава и здравето на сърцето се подобрява като цяло.

Как WellTone помага за диастолната хипертония

Диастолната хипертония налага алтернативна стратегия, тъй като способността на сърцето да се отпусне адекватно между ударите е по-голям проблем, отколкото стените на артериите. Една основна съставка в WellTone, която особено помага за това, е магнезият. Магнезият е добре познат като насърчаване на мускулната релаксация, което включва подпомагане на сърдечния мускул да достигне подходящото състояние на почивка между ударите. В резултат диастоличното кръвно налягане на сърцето се понижава ефективно чрез освобождаване на напрежението в сърцето и стените на артериите.
Освен това, омега-3 мастните киселини на WellTone спомагат за подобряване на ендотелната функция и намаляване на възпалението, което може да помогне за отпускане на кръвоносните съдове и намаляване на цялостното напрежение върху сърдечно-съдовата система. Поради двойния си ефект на понижаване на сърдечната честота и насърчаване на съдовата релаксация, well-tone inhaltsstoffe WellTone е чудесен вариант за хора с високо диастолично кръвно налягане.

Предимства на целевия подход на WellTone

Способността на WellTone да лекува систолна и диастолна хипертония чрез няколко метода е едно от най-добрите му качества. Конвенционалните терапии са насочени основно към намаляване на кръвното налягане, без да се обръща внимание на основната причина за състоянието, което може да бъде стрес на сърдечния мускул при диастолна хипертония или артериална скованост при систолна хипертония. Това обяснява защо стратегията на WellTone работи толкова добре:

  • Естествени съставки: WellTone намалява възможността от неблагоприятни ефекти, като същевременно осигурява ефективен контрол на кръвното налягане. Той постига това, като се концентрира върху естествени екстракти като плодове от глог, коензим Q10 и омега-3.
  • Двоен фокус: WellTone е по-пълно лечение, тъй като третира отделните причини както за систолната, така и за диастолната хипертония в допълнение към понижаването на кръвното налягане.
  • Холистична сърдечно-съдова подкрепа: WellTone осигурява широки сърдечно-съдови предимства отвъд само намаляване на нивата на кръвното налягане чрез подобряване на сърдечната функция и съдовата гъвкавост.
  • Нефармацевтичен вариант: Поради потенциални неблагоприятни ефекти или зависимост, много хора с хипертония избират да стоят далеч от лекарствата, отпускани с рецепта. WellTone предоставя по-безопасна, по-естествена алтернатива.

Защо WellTone е бъдещето на лечението на хипертония

Тъй като хипертонията се проявява по различни начини, лечението й изисква целенасочена, стратегическа стратегия. WellTone осигурява лечение, което надхвърля простото намаляване на числата, независимо дали се борите с диастолна хипертония, която натоварва сърцето ви, или систолна хипертония, причинена от стареенето на артериите. Неговите изцяло натурални компоненти и многостранен подход насърчават нормалните нива на кръвното налягане, като същевременно лекуват отделните причини за диастолна и систолна хипертония.
WellTone се отличава в свят, в който по-голямата част от лечението на кръвното налягане се концентрира върху решения за лейкопласт, като предоставя задълбочено, изцяло естествено и ефикасно решение. Това включва повече от просто контролиране на кръвното ви налягане; то също така включва подобряване на общото ви благосъстояние и насърчаване на дългосрочно сърдечно здраве. WellTone може да бъде решението, което търсите, ако търсите естествен метод за лечение на високото си кръвно налягане.

Gọi
Nhắn Tin