Μπορεί η ρετινόλη να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής;

Μπορεί η ρετινόλη να βοηθήσει στη θεραπεία της ακμής;

retinol είναι ένα κοινό συστατικό φροντίδας του δέρματος που μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της ήπιας ακμής και να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος.

ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που οι ειδικοί καλούν ρετινοειδή και είναι διαθέσιμη με τη μορφή ορών, πηκτών, κρέμες, λοσιόν και μαντηλάκια.

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τι είναι η ρετινόλη, πώς λειτουργεί και πώς να το χρησιμοποιήσετε. Θα εξετάσει επίσης μερικά από τα άλλα οφέλη της ρετινόλης, καθώς και τις πιθανές παρενέργειες.

Τι

είναι η ρετινόλη; Η ρετινόλη ανήκει σε μια ομάδα φαρμάκων που είναι γνωστή ως ρετινοειδή, τα οποία προέρχονται από τη βιταμίνη Α. Η βιταμίνη Α είναι μια βασική βιταμίνη που παίζει σημαντικό ρόλο στην ανοσία, την υγεία των ματιών και την υγεία του δέρματος. Βοηθά το δέρμα να διατηρηθεί με την τόνωση της παραγωγής του κολλαγόνου και της ελαστίνης των πρωτεϊνών.

retinol είναι ένα κοινό συστατικό σε πολλά προϊόντα φροντίδας του δέρματος, συμπεριλαμβανομένων των προϊόντων κατά της γήρανσης και κατά των ακτών. Μερικοί άνθρωποι μπορούν επίσης να αναφέρονται στη ρετινόλη ως καλλυντικά.

Είναι συνήθως ένα επίκαιρο προϊόν, που σημαίνει ότι είναι διαθέσιμο ως κρέμα, πηκτή ή ορός που ένα άτομο μπορεί να εφαρμόσει απευθείας στο δέρμα του.

retinol δεν είναι το ίδιο με τα ρετινοειδή με συνταγή-αντοχής όπως η τροτινοΐνη. Είναι λιγότερο ισχυρό από τα συνταγογραφούμενα προϊόντα, αν και είναι ισχυρότερα από άλλα ρετινοειδή over-the-counter (OTC), όπως το παλμιτικό ρετινυλ.

λειτουργεί για την ακμή;

Από το 1971, ειδικοί γιατροί δέρματος ή δερματολόγοι, έχουν συστήσει τοπικά ρετινοειδή, όπως η ρετινόλη, για τη θεραπεία των δερματικών παθήσεων. Συγκεκριμένα, ένας δερματολόγος μπορεί να συστήσει ρετινόλη για ακμή, λεπτές ρυτίδες ή υπερχρωματισμό.

Η ακμή μπορεί να εμφανιστεί όταν τα πετρέλαιο και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος μπλοκάρει τους πόρους στο δέρμα. Τα βακτήρια μπορούν στη συνέχεια να αναμειγνύονται με το μπλοκάρισμα, οδηγώντας σε φλεγμονή και προσκρούσεις.

ρετινόλη και άλλα ρετινοειδή μπορούν να βοηθήσουν στην αποσύνδεση των πόρων και να επιτρέψουν στο δέρμα να επισκευάσει τον εαυτό του, γεγονός που μπορεί να μειώσει το πρήξιμο και να εξομαλύνει το δέρμα. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμφάνισης σημείων ακμής και ουλών.

Μια μελέτη 2017 σημειώνει ότι τα τοπικά ρετινοειδή είναι ευεργετικά για τη θεραπεία τόσο της μη φλεγμονώδους όσο και της φλεγμονώδους ακμής.

Μια άλλη μελέτη δείχνει ότι τα ρετινοειδή μπορούν επίσης να μειώσουν την παραγωγή σμήγματος και να επιφέρουν άλλα αποτελέσματα που μπορούν να βοηθήσουν στον έλεγχο της ακμής.

Πολλές ομάδες και κατευθυντήριες γραμμές εμπειρογνωμόνων υποδηλώνουν ότι οι άνθρωποι πρέπει να θεωρούν τα τοπικά ρετινοειδή ως θεμέλια των θεραπειών ακμής.

Καθώς η ρετινόλη είναι μια ασθενέστερη μορφή ρετινοειδούς από τους πιο ισχυρούς τύπους, μπορεί να είναι η πλέον κατάλληλη για ήπια έως μέτρια ακμή. Οι άνθρωποι που βιώνουν πιο σοβαρή ακμή μπορεί να θέλουν να συζητήσουν άλλες θεραπευτικές επιλογές, όπως τα ισχυρότερα ρετινοειδή, με έναν γιατρό.

Πώς να χρησιμοποιήσετε ρετινόλη για ακμή

Οι άνθρωποι τείνουν να εφαρμόζουν ρετινοειδή φάρμακα στο δέρμα μία φορά την ημέρα, περίπου 20 ή 30 λεπτά μετά τον καθαρισμό του προσώπου τους. Οι γιατροί μερικές φορές συνιστούν μόνο τη χρήση τους κάθε δεύτερη μέρα στην αρχή. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι το ίδιο για όλα τα προϊόντα ρετινόλης στην αγορά. Διαφορετικές κρέμες περιέχουν διαφορετικές συγκεντρώσεις ρετινόλης και διαφορετικούς συνδυασμούς συστατικών. Ως εκ τούτου, τα άτομα που χρησιμοποιούν προϊόντα ρετινόλη θα πρέπει να ακολουθούν πολύ προσεκτικά τις οδηγίες στην ετικέτα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η ρετινόλη και άλλα ρετινοειδή, μπορεί να αμβλύνει το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, προκαλώντας αυξημένη ευαισθησία στο φως του ήλιου (φωτοευαισθησία) και αυξημένο κίνδυνο βλάβης ηλίου εγκαύματος και ηλίου. Έτσι, οι άνθρωποι μπορεί να προτιμούν να εφαρμόζουν ρετινόλη τη νύχτα και να εξασφαλίσουν ότι χρησιμοποιούν επίσης αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αξίζει επίσης να θυμηθούμε ότι τα αποτελέσματα της ρετινόλης θα διαρκέσουν μόνο εάν το άτομο συνεχίσει να χρησιμοποιεί το προϊόν.

OTC έναντι συνταγογραφούμενων retinol

Παρόλο που τα προϊόντα OTC retinol είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία της ακμής, θα έχουν λιγότερη επίδραση από τα συνταγογραφούμενα ρετινοειδή και θα χρειαστούν επίσης περισσότερο χρόνο για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ρετινόλη δεν είναι τόσο ισχυρή, γι ‘αυτό λειτουργεί καλύτερα για ήπια έως μέτρια ακμή. Ωστόσο, αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι ευγενέστερο στο δέρμα.

Εκτός από την ρετινόλη, οι άνθρωποι μπορούν επίσης να αγοράσουν άλλα προϊόντα ρετινοειδών OTC. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν ασθενέστερα ρετινοειδή όπως παλμιτικό ρετινυλ ή ισχυρότερα ρετινοειδή σε ασθενέστερες συγκεντρώσεις.

Για παράδειγμα, οι άνθρωποι μπορούν να αγοράσουν προϊόντα που περιέχουν 0,1% adapalene, ενώ το προϊόν συνταγής-αντοχής περιέχει 0,3% adapalene.

Άλλα οφέλη της ρετινόλης

Εκτός από τη θεραπεία της ακμής, η ρετινόλη έχει άλλα πιθανά οφέλη φροντίδας του δέρματος. Αυτά περιλαμβάνουν:

  • Αντι-γήρανση, μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων
  • Μείωση της χρωματισμού
  • Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος
  • Η υφή και ο τόνος

Μια μελέτη του 2016 υποδηλώνει ότι η τοπική εφαρμογή της ρετινόλης μπορεί να προσφέρει παρόμοια αντιγηραντικά αποτελέσματα ως ισχυρότερα ρετινοειδή όπως το ρετινοϊκό οξύ. Αυτό συμβαίνει με την ενθάρρυνση του σχηματισμού κολλαγόνου, που μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση του δέρματος.

Εκτός από τις παραπάνω συνθήκες του δέρματος, οι γιατροί μπορεί επίσης να συστήσουν ρετινόλη για τη θεραπεία της κερατόρωσης pilaris. Πρόκειται για μια κοινή κατάσταση του δέρματος όπου τα νεκρά κύτταρα του δέρματος δεν απομακρύνονται και αντ ‘αυτού συνδέουν τα θυλάκια τρίχας, με αποτέλεσμα μικρά χτυπήματα.

Κίνδυνοι και παρενέργειες

Οι παρενέργειες των προϊόντων ρετινοειδών είναι τυπικά εξαρτώμενες από τη δόση και τη συγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι είναι πιο πιθανό να συμβούν με ισχυρότερα ρετινοειδή, αλλά μπορούν ακόμα να συμβούν με ρετινόλη.

Οι παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • ξηρό δέρμα
  • Flushing
  • Scaly Skin
  • /li>

Σε σπάνιες περιπτώσεις, αυτά τα προϊόντα μπορεί επίσης να προκαλέσουν: > Έκζεμα φλεγμονώδη

  • διόγκωση του δέρματος
  • blisters
  • τσίμπημα
  • Το δέρμα είναι πιο ευαίσθητο στο φως του ήλιου. Ως εκ τούτου, είναι σκόπιμο να εφαρμόσετε τα προϊόντα τη νύχτα και να χρησιμοποιήσετε αντηλιακό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

    Συνιστάται επίσης για τους έγκυους και όσοι προσπαθούν να μείνουν έγκυες για να αποφύγουν τη χρήση προϊόντων ρετινόλης, καθώς ορισμένα ρετινοειδή μπορεί να αυξήσουν την πιθανότητα αποβολής και συγγενών ανωμαλιών.

    Περίληψη

    Η ρετινόλη είναι ένας τύπος ρετινοειδούς. Τα ρετινοειδή είναι μια ομάδα φαρμάκων που προέρχονται από βιταμίνη Α. Είναι διαθέσιμη πάνω από τον πάγκο σε πολλές συνθέσεις.

    retinol βοηθά τους πόρους να απεμπλακεί, καθιστώντας την αποτελεσματική θεραπεία για την ακμή. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση των σημείων γήρανσης και στη βελτίωση της υφής του δέρματος και του τόνου.

    Η ρετινόλη είναι λιγότερο ισχυρή από τα ρετινοειδή συνταγογραφούμενα αντοχής. Εξαιτίας αυτού, οι άνθρωποι μπορούν να το χρησιμοποιήσουν για να αντιμετωπίσουν την ήπια έως μέτρια ακμή. Τα άτομα με πιο σοβαρές μορφές ακμής μπορούν να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μιλήσουν με έναν γιατρό σχετικά με τις επιλογές συνταγής.

    Οι ανεπιθύμητες ενέργειες των προϊόντων ρετινόλης μπορεί να περιλαμβάνουν έκπλυση, ξηρότητα και κνησμό. Ωστόσο, αυτά τείνουν να εμφανίζονται συχνότερα με ρετινοειδή υψηλότερης αντοχής.

    Ιατρικές ειδήσεις Σήμερα έχει αυστηρές οδηγίες προμήθειας και αντλεί μόνο από μελέτες που αξιολογούνται από ομοτίμους, ακαδημαϊκά ερευνητικά ιδρύματα και ιατρικά περιοδικά και ενώσεις. Αποφεύγουμε τη χρήση τριτογενών αναφορών. Συνδέουμε τις πρωταρχικές πηγές – συμπεριλαμβανομένων των μελετών, των επιστημονικών αναφορών και των στατιστικών στοιχείων – σε κάθε άρθρο και επίσης τις απαριθμούν στο τμήμα πόρων στο κάτω μέρος των άρθρων μας. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διασφαλίζουμε ότι το περιεχόμενό μας είναι ακριβές και τρέχον διαβάζοντας την πολιτική συντακτικής μας.

    Gọi
    Nhắn Tin